Print Icon
 
   

CNE Logo

   

CNEws 

Oktober 

2020 _____

Investeren in uw en onze toekomst

In deze geheel vernieuwde CNEws vertellen we wat meer over de ontwikkelingen binnen en buiten de gelederen van CNE. 

Ontwikkelingen die zowel voor u als voor ons van belang zijn.   

TRAINING

   

Microsoft Azure  Verandering is een constante in de ICT, dat weten we al zolang we bestaan (24 jaar). Maar de laatste tijd verandert er meer dan anders en uiteraard moeten wij daar op inspringen om onze toegevoegde waarde als ICT bedrijf te kunnen handhaven.


De grootste veranderingen vinden plaats 'in de cloud', dat lekkere vage begrip waarvoor iedereen wel een andere definitie heeft. 

Met name Microsoft heeft de afgelopen jaren forse stappen gezet met haar Microsoft 365 (voorheen Office 365) en haar Azure platform.


Wat is Microsoft 365


Eenvoudig gesteld: Een licentie- en dienstenmodel waarbij Microsoft zowel de applicaties levert (Word, Excel, Powerpoint, Outlook, Teams en zo meer) als de onderliggende diensten zoals e-mail, agenda, videovergaderen, opslag en delen van van bestanden, chatten en nog veel meer.

Het enige wat je nodig hebt is een PC, een internetverbinding en een Microsoft 365 abonnement naar keuze en je kan aan de slag. 


Wat is Microsoft Azure


Er zijn legio applicaties die je wel vaak nodig hebt, maar die buiten het domein van Microsoft liggen. Denk daarbij aan een softwarepakket als Exact Globe of een ander boekhoudprogramma. 

Deze software heeft vaak een server nodig en die heb je tegenwoordig niet meer in je eigen omgeving staan maar, je raad het al, in de cloud. 

Dat kan in onze eigen CNE cloud maar tegenwoordig ook in de Microsoft cloud en deze cloud heet Azure (spreek uit, Ezjur)


Beheer


Waar Microsoft niet in voorziet is het beheer van deze cloud-omgevingen, het beheer en de beveiliging  van uw eigen pc's, het beheer van uw randapparatuur zoals printers en WiFi zenders en het beheer van uw internetverbinding. 

Daarvoor heeft Microsoft lokale partners. CNE ICT Professionals is Microsoft Silver partner en staat garant voor kwalitatief hoogstaande dienstverlening.


De engineers van CNE moet natuurlijk veel kennis bezitten van de Microsoft 365 applicaties en haar onderliggende diensten zoals SharePoint en de Azure cloud om u als klant van dienst te kunnen zijn wanneer het ingericht moet worden of wanneer het niet werkt zoals u wenst. 


Training


Daarom investeren wij veel geld, tijd en moeite om onze engineers bij te scholen. De afgelopen weken hebben al onze engineers on-line en live trainingen gevolgd voor Microsoft 365 en Azure. En daar blijven we ook mee doorgaan om de voorsprong te behouden die we nu al hebben. In uw én in ons belangUITBREIDING

Willemien Coenen  Per 1 november start Willemien Coenen als 1e lijns helpdeskmedewerkster bij CNE.


Willemien heeft ruim 20 jaar ervaring en is dus een zeer welkome aanvulling van ons support team!

ZOHO

Zoho  Recentelijk hebben we besloten om over te stappen van Datto®  Autotask naar Zoho® ONE. Wat betekent dat? En vooral, wat betekent dat voor u?


Zoho ONE


Zoho ONE is een complete web-based software suite die bedrijven voorziet van een breed scala aan tools om klanten optimaal te kunnen bedienen. Denk daarbij aan een CRM systeem, een Support (ticket) systeem en diverse tools om klantomgevingen te kunnen managen en beheren. De veelheid van samenwerkende applicaties maken het totaal groter dan de som der delen en daarom hebben we voor deze oplossing gekozen. 


De implementatie van Zoho doen we niet van de ene dag op de andere. Wij streven ernaar om op 1 april 2021 klaar te zijn.


Zoho Desk


De eerste grote stap zetten we al op 1 november. Dan beginnen we met het uitfaseren van onze Autotask helpdesksoftware en stappen over naar Zoho Desk.

 

Klanten zullen er weinig van merken: De mails zien er misschien wat anders uit, maar verder is de werking volkomen gelijk aan die van Autotask.

Alleen klanten die gebruik maken van het klantenportaal krijgen een andere interface en andere credentials. Deze klanten worden separaat ingelicht en krijgen instructie.


Zoho CRM


Meteen na de uitrol van Zoho Desk introduceren we Zoho CRM. Voor klanten betekent dat o.a. snellere offertes, nóg gemakkelijker on-line tekenen en verbeterd contractbeheer. Door de integratie met andere Zoho pakketten (zoals Zoho Desk) betekent dit ook een snellere afhandeling door onze back-office. 


Zoho wordt op korte termijn ook gekoppeld met Xelion!

 


   
   
   

About   |  Terms Of Use   |   Privacy    |   Report Spam

Teelmanstraat 1, 1431GL, Aalsmeer