Print Icon
 
   
   

CNEws 

April

2022

   

Security basics

   

In deze CNEWS gaan we in op de basisprincipes van ICT security.


Waarom we dat doen, behoeft nauwelijks uitleg: de hoeveelheid  en de kwaliteit van de bedreigingen waarmee we dagelijks worden geconfronteerd is ronduit gigantisch. Bijna dagelijks kunnen we lezen welke organisatie nu weer is gehackt, gegijzeld of beroofd. En dan lezen we nog maar een fractie van wat er werkelijk gebeurd. 


De tijd dat security een optie was ligt ver achter ons. Security in het digitale domein, cybersecurity dus, is prioriteit #1. Eenieder die cybersecurity niet serieus neemt wordt vroeg of laat slachtoffer.


Daarom hebben wij van CNE ICT Professionals al tijden geleden ingezet op optimale beveiliging van uw en onze data. We gaan daarbij uit van de volgende basismaatregelen:


  1. Zorg dat elke applicatie en elk systeem voldoende loginformatie genereert:
    1. Dit is van belang om te security issues te constateren voordat ze gevaarlijk kunnen worden én om hack-pogingen in een vroeg stadium te kunnen monitoren. Bij CNE combineren we deze logs met een live-monitoringsysteem wat deze logs 'live' leest en wanneer nodig onze engineers waarschuwt of zelfs automatische acties onderneemt om de bedreiging te elimineren.
  2. Pas Multifactor Authenticatie toe waar nodig.
    1. Multifactor Authenticatie (MFA) past meerdere methodes toe om uw identiteit vast te stellen. Bijvoorbeeld met iets wat u weet (uw wachtwoord) en iets wat u bezit (uw mobiele telefoon). De kans dat een hacker zowel uw wachtwoord weet (of raadt) én in het bezit is van uw smartphone is zeer klein. MFA vermindert het aantal hacks met meer dan 99%. MFA is zeer eenvoudig toe te passen en wordt door CNE ook vereist. Vanaf 1 juli aanstaande is inloggen zonder MFA niet meer mogelijk.


In de volgende CNEws edities gaan we in op de andere basismaatregelen en hoe CNE deze toepast.

Factsheet Authenticatie

Het NCSC is een waardevolle bron voor informatie over, jawel, cybersecurity. Als u een keer een kwartiertje over heeft, neem dan eens deze 'Factsheet Authentiatie' door (PDF).  


Vacature

We zoeken op korte termijn een:

All-Round ICT en R&D Engineer

voor 32-40 uur per week

Hij (zij/hen) houdt zich bezig met het oplossen van ICT issues bij onze klanten.
Hij doet dat telefonisch, ter plaatse en via ons online ticketsysteem.
De support betreft eerste-, tweede en derdelijns ICT vraagstukken voor grote en kleine klanten.

Daarnaast houdt de engineer, onder leiding van de R&D manager, zich bezig met het onderzoeken van nieuwe producten, diensten en toepassingen in brede zin.
Samen met de R&D manager bepaalt hij het beleid omtrent het bijhouden van nieuwe ontwikkelingen en het onderzoeken ervan.

De engineer moet bereid zijn om bij toerbeurt (ongeveer 1x per 2 maanden) op flexibele tijden beschikbaar te zijn waaronder avonden en weekends.

Los van de werktijden zijn een flexibele instelling en zeer ruime ervaring (minimaal 3 jaar) vereist.

Hij heeft veel kennis van Windows en Apple computers, Microsoft 365, Teams, Exchange en aanverwante producten, Google Workspace en weet veel van VoIP telefonie, ICT security en netwerk-infrastructuur.

Kennis van ITIL en ISO 27001 strekt tot aanbeveling.

De beloning is ruimhartig en je komt terecht in een fantastisch team!

Stuur je CV naar vacature@cne.nl


ISO 27001

Nog even een update over onze ISO 27001 certificering:


Het proces loopt voorspoedig maar gezien de grote hoeveelheid werk die we nog moeten verrichten, verwachten dat we in Q4 van dit jaar de certificering kunnen afronden. Dit is iets later dan eerder gemeld.


Mede in het kader van deze certificering hebben we Niels Jansen aangesteld als Security Officer. Niels gaat deze activiteit combineren met zijn functie als R&D manager en zal derhalve voorlopig minder beschikbaar zijn voor ICT support en projecten. 


   
   

About   |  Terms Of Use   |   Privacy    |   Report Spam

Teelmanstraat 1, 1431GL, Aalsmeer