Print Icon
 
   

CNE Logo

   

CNEws 

November 

2020 _____

Investeren in uw en onze toekomst

In deze geheel vernieuwde CNEws vertellen we wat meer over de ontwikkelingen binnen en buiten de gelederen van CNE. 

Ontwikkelingen die zowel voor u als voor ons van belang zijn.   

Rich Communication Services

   

RCS (Rich Communication Services) is een uitbreiding van de SMS standaard en biedt de mogelijkheid om niet alleen tekst maar ook plaatjes, video's, links en stickers toe te voegen aan een SMS bericht.


Deze functie is vooralsnog alleen beschikbaar op Android toestellen en moet door de gebruiker worden aangezet wanneer de melding gedaan wordt dat je je berichten kunt verbeteren.

RCS  

RCS stelt bedrijven in staat om via SMS (dus het enige wat nodig is. is het mobiele nummer) te communiceren met (particuliere) klanten.

Niet alleen kan er dus 'rich content' worden gestuurd maar ook de naam van de aldus geverifieerde afzender. De gebruiker kan ook terug-communiceren.


CNE biedt, samen met haar partner CM, een platform om RCS in te zetten voor uw organisatie. 

CNE Help Center

Helemaal nieuw is het CNE Help Center. Op deze plaats kunnen (managers van) organisaties alle tickets van hun organisatie volgen en managen. 


CNE Help Center  

Tevens bevat het CNE Help Center een uitgebreid en alsmaar uitdijende kennisbank met een zeer krachtige zoekfunctie. 


Komt u ergens niet uit? Raadpleeg eerst het CNE Help Center en vindt u daar niet wat u zoekt, dien dan een ticket in door een mail te sturen naar support@cne.nl


TECHNISCHE NIEUWSBRIEF

Ongeveer eens in de 2 a 3 weken publiceren we een technische nieuwsbrief. Zo als de naam al doet vermoeden bevat deze nieuwsbrief informatie over technische ontwikkelingen. Denk daarbij aan ontwikkelingen omtrent Microsoft 365, Google WorkSpace, het CNE datacenter en allerlei technische nieuwtjes op het gebied van hardware.


Technische Nieuwsbrief  

Inschrijven is natuurlijk kosteloos en kan via onderstaande knop   

Europees Parlement stemt in met regels voor het repareren van elektronica

Het Europees Parlement heeft een resolutie aangenomen voor het recht om elektronische apparatuur makkelijker te repareren en langer in leven te houden. Daarin staan regels rondom repareerbaarheid, maar ook garantieperiodes en beschikbaarheid van onderdelen.Europarlementariërs hebben de Europese Commissie gevraagd regels op te stellen rondom herbruikbaarheid en een langere levensduur van elektronische consumentenapparatuur zoals smartphones, maar ook laptops en e-readers. 


Europese burgers zouden het recht moeten hebben om die 'aantrekkelijker, systematischer, en kostenefficiënter te repareren'. Daarvoor zijn verschillende mogelijkheden, stellen de politici.Zo willen de politici dat fabrikanten aangeven hoe lang een apparaat meekan bij de aankoop. Beveiligingsupdates zouden dan verplicht beschikbaar zijn gedurende de geschatte levensduur van een apparaat. Ook zouden fabrikanten meer moeten doen om repareerbaarheid te garanderen. Daarbij zouden onafhankelijke reparateurs een rol spelen; die zouden altijd toegang moeten krijgen tot reserveonderdelen en tot de informatie die nodig is om reparaties uit te voeren. 

Onderdelen zouden ook gestandaardiseerd moeten zijn. De politici willen ook dat garantieperiodes langer gaan duren. 


Reparatie  

De parlementariërs willen ook dat Europese lidstaten meer in gaan zetten op duurzaamheid en hergebruik van apparaten. Landen zouden bijvoorbeeld het kopen van tweedehands elektronica moeten stimuleren. Ze zouden afgedankte apparatuur ook beter moeten recyclen. Daar zijn de voorstellen wel minder concreet voor; de parlementariërs willen het vooral stimuleren bij lidstaten, die er 'bewustzijn voor moeten creëren'.


Het gaat vooralsnog niet om een concreet wetsvoorstel. Europarlementariërs hebben nu gestemd over het voorleggen van een plan aan de Europese Commissie. In totaal stemden 395 Europarlementariërs voor het indienen van de resolutie. 94 stemden tegen. De Europese Commissie moet nu debatteren over de inhoud ervan. Ook moet het voorstel nog door de Raad van Europa heen.


De Europese Commissie gaat waarschijnlijk grotendeels akkoord met de voorgestelde regels. De EC zet zelf ook al lang in op repareerbaarheid en het recht om te repareren. Zo wilde de Commissie eerder al afdwingen smartphoneaccu's vervangbaar te maken.

   
   

About   |  Terms Of Use   |   Privacy    |   Report Spam

Teelmanstraat 1, 1431GL, Aalsmeer