Print Icon
 
   

CNE Logo

   

CNEws 

mei

2021 

   

Verbeteringen SLA's

   

We streven er voortdurend naar om de kwaliteit van onze dienstverlening te optimaliseren. Aan de uitspraak van onze CEO ' Kwaliteit is niet het opzoeken van de ondergrens maar het optrekken van de bovengrens' geven we dagelijks gestalte.


Daarom hebben we onlangs onze SLA's (Service Level Agreements - zeg maar onderhouds- en beheercontracten) verbeterd en daaraan gekoppeld hebben we de openingstijden van onze telefonische helpdesk ingeperkt. Dat laatste lijkt juist een versobering, maar dat is het allerminst.


Bijna 80% van onze service- en supportaanvragen ontvangen wij via e-mail (support@cne.nl) en worden afgehandeld via ons ticketsysteem. De telefonische helpdesk is oorspronkelijk bedoeld als 'alarmnummer' dat alleen gebruikt kan worden wanneer er dringend hulp nodig is. 

Maar inmiddels wordt de telefonische helpdesk ook veelvuldig gebruikt voor 'gewone' service- en supportaanvragen die ook eenvoudig per mail afgehandeld zouden kunnen worden.


Door de bereikbaarheid van de telefonische helpdesk enigszins in te perken zijn we beter, sneller en adequater in staat om die 80% van de service- en supportaanvragen te behandelen. Onder aan de streep zal dat leiden tot kortere doorlooptijden en hogere kwaliteit. En dat is vanzelfsprekend precies de bedoeling. 


De nieuwe openingstijden gaan in per 5 juli 2021.


Voorts hebben we aan SLA Brons nu ook Anti-virus / Anti Malware en monitoring toegevoegd. Ideaal voor bijvoorbeeld ZZP-ers.


Uniek aan onze SLA's is dat we alle componenten in uw ICT omgeving meenemen in het SLA. U betaalt dus niet extra voor support op uw internetverbinding, uw WiFI, uw printer(s), scanner(s) en zo meer.


Onder aan de streep maakt dat onze SLA's goedkoper dan die van menig collega.


Meer informatie over onze SLA's vindt u hier

Vele bedreigingen....blijf alert!

Naast de Corona pandemie heerst er al geruime tijd een 'security' pandemie. Het vervelende van de laatste is dat er geen vaccinatie voor is én dat het einde niet in zicht is, en ook niet komt.


Een goede site om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en recente en actuele bedreigingen is Fraudehelpdesk.nl


Een korte opsomming van de meest actuele bedreigingen:


QR CODES


U kent ze wel (zie ook onderaan dit artikel): het vierkantje met kriebels, het doet mij altijd denken aan een doolhof, dat je kan scannen met je mobiele telefoon en vervolgens opent zich een website of een app.


Prachtig systeem maar ook potentieel zeer gevaarlijk. U kan namelijk niet zien aan dat doolhof welke URL/Website er geopend wordt. Dat kan dus ook zomaar een hele foute zijn! 

Hackers weten dat natuurlijk en plaatsen en sturen deze QR codes vrolijk in het rond. Zelfs in ABRI's en op menukaarten worden de bestaande QR codes overgeplakt met een valse en voor dat u het weet bestelt u geen loempia maar wordt uw bankrekening gekaapt.


Voor Android toestellen is er overigens een app die eerst laat zien welke URL er verstopt zit in de QR code voordat de link ook daadwerkelijk wordt geactiveerd. Deze app heet QRDroid en is gratis te downloaden uit de Google Playstore.


Het verdient overigens aanbeveling om de gewone, ingebouwde QR reader van uw telefoon te gebruiken in plaats van een QR reader van een andere bron.


PHISHING


Ze blijven binnenstromen per mail, per whatsapp, per SMS... phishing berichten. Hackers proberen u te verleiden om op een link te klikken door zich voor te doen als uw bank, uw internetleverancier, Microsoft, de Belastingdienst, de Staatsloterij, een pakketdienst.... alles om u te verleiden om te klikken!


Het kan natuurlijk legitiem zijn, maar een paar vuistregels zijn essentieel:


Controleer de afzender goed! Niet helemaal zeker? Bel de betreffende instelling en klik NIET

Geen enkele organisatie vraagt om uw wachtwoord. Wordt dat wel gedaan? KLIK NIET

Geen enkele organisatie vraagt om uw pincode of TAN code. Wordt dat wel gedaan? KLIK NIET

Pas als u 100% zeker bent van de legitimiteit van de afzender kunt u het bericht openen. Bij enige twijfel: KLIK NIET


TELEFOON


Het gebeurt steeds vaker. U wordt gebeld! Een keurige man of vrouw staat u in perfect Nederlands te woord en stelt zich voor als medewerker van uw bank (hoe weten ze dat? Misschien staat uw IBAN op uw website?). Met een mooi verhaal vragen ze uiteindelijk om uw pincode of ze sturen u een mail met een link.. U raadt het al: NIET DOEN. Tenzij u zeker weet dat het legitiem is, beëindigt u het gesprek en belt uw bank ter verificatie. 


Vacature

Om onze groei te kunnen blijven faciliteren en om de kwaliteit van onze dienstverlening te waarborgen zoeken we op korte termijn weer een


Ervaren ICT Engineer


Wij zoeken een ICTer die al de nodige basis ICT bagage bij zich heeft, zoals degelijke kennis van en ervaring met Windows Servers en HyperV, Windows 10, Cloud (Microsoft 365, Google Workspace), switches en routers, IP netwerken en Voip telefonie en die wil doorgroeien naar een all-round ICT engineer die breed inzetbaar is op onze 1e, 2e én 3e lijns support en voor mooie ICT projecten.


Enige commerciële vaardigheden zijn van harte welkom. Stuur jouw CV met een krachtige motivatie naar vacature@cne.nl en maak kans op een prachtige job bij een mooi, leuk en groeiend bedrijf.


Functie-eisen: Grondige basiskennis van ICT, HBO denkniveau. Teamspeler maar onafhankelijk denker. Ervaren maar nog lang niet vastgeroest. Humor. Taalvaardigheid: Vereist: Nederlands, Engels, Handig om te kunnen: Duits.


Prima primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden en een fantastisch team. Heb je een rijbewijs B?


Stuur je motivatie en CV naar  

   
   
   

About   |  Terms Of Use   |   Privacy    |   Report Spam

Teelmanstraat 1, 1431GL, Aalsmeer