Print Icon
 
   
   

CNEws 

Juli

2022

   

Ontwikkelingen bij CNE zelf

Vanwege de vakantieperiode dit keer maar eens wat nieuws over onszelf, want er gebeurt een hoop in ons mooie bedrijf.


GROEI


Ten eerste groeien we sterk, met name door de komst van mooie nieuwe en grote klanten die onze kennis en ervaring onderkennen en complexe processen aan ons toevertrouwen zoals een telefonie-omgeving van bijna 1000 werkplekken. Maar ook de bijvoorbeeld de complexe migratie van server-based computing naar de Microsoft Cloud van COC Nederland is een prachtige klus voor een prachtige club.


MENSEN


Onze belangrijkste assets zijn natuurlijk onze mensen. Daar investeren we in, in alle opzichten. Niet in de laatste plaats in de breedte. Zo begint er begin augustus weer een nieuwe, jonge engineer: Alex Chamberlain. Door zijn jonge leeftijd is hij nog niet zo ervaren, maar hij brengt een hoop kennis en enthousiasme mee en heeft de ambitie om nog veel meer bij te leren. Dan is hij bij CNE aan het juiste adres en dat is ook precies de reden waarom hij voor ons heeft gekozen en wij voor hem.


Daarnaast hebben we nog steeds plaats (nou ja, zie verderop) voor nog meer mensen. Kijk op htttps://cne.nl/vacatures


TRAININGEN


Investeren in mensen is investeren in kennis. Klanten vragen steeds meer en diepgaande kennis van ons en uiteraard spelen wij in op deze behoefte. Daar huur je tenslotte een ICT bedrijf voor in.

De laatste tijd zijn er succesvolle training afgerond voor Ubiquiti WiFI oplossingen, Ubiquiti netwerkoplossingen en Microsoft InTune.


Het lijkt zo eenvoudig: Een paar WiFI access points ophangen en gaan met die bannaan. Maar, u raadt het al, zo eenvoudig is het zeker niet. Een goed WiFi plan moet precies worden berekend zodat er niet te veel, niet te weinig en vooral de juiste Access Points worden ingezet. En dan moet er ook bepaald waar en hoe(!) ze moeten opgehangen en hoe ze moeten ingesteld.

Zomaar ophangen kan er bijvoorbeeld toe leiden dat gebruikers blijven hangen in het eerste access point (bij de deur bijvoorbeeld) en dat dat ene access point alle connecties voor zijn rekening moet nemen terwijl de andere er wekeloos bijhangen. Een goed WiFi plan kan er dus voor zorgen dat er altijd en overal de snelheid en stabiliteit wordt gemaximaliseerd.


Microsoft InTune is een prachtige en complexe set beheertools voor Microsoft omgevingen. CNE heeft nu al 3 en binnenkort 4 InTune specialisten die dus straks in staat zijn om complexe Microsoft omgevingen optimaal te managen.


PLAATS


Door de groei van CNE wordt ons kantoor al weer bijna te klein. We zijn ons daarom aan het oriënteren hoe we deze groei kunnen faciliteren. Wellicht gaan we ons (eigen) pand uitbreiden en in de tussentijd een tweede locatie in de buurt betrekken om de mensen een goede werkplek te geven, maar wellicht gaan we ook compleet verkassen. Hoe dan ook, we blijven in de buurt dus voor onze klanten zal er weinig veranderen. 


INFLATIE


We hebben alweer een tijd geleden beloofd dat we de prijzen niet gaan verhogen om de toenemende inflatie niet nog erger te maken. Meestal kunnen we aan deze belofte voldoen, maar soms kunnen we niet anders bijvoorbeeld omdat onze leveranciers ons verplichten om mee te gaan met prijsverhogingen omdat we anders de markt zouden kunnen verstoren. 

Voorbeelden zijn Microsoft, KPN en Xelion. Uiteraard krijgt u bericht hiervan of heeft u dat al gekregen. Waar we het kunnen, zullen we ons beleid handhaven zolang we dat kunnen volhouden.

CNE Academy

   


We zijn begonnen met de opzet van de CNE Academy. Dit is een verzamelplaats voor (video-) instructies, handleidingen en documentatie van alle diensten die we leveren. 


De opzet is nu nog bescheiden, maar zal de komende tijd alleen maar gaan groeien


https://cne.academy


Vacature

We zoeken op korte termijn meerdere:

All-Round ICT en R&D Engineers

voor 32-40 uur per week (nee, niet minder)

Hij (zij/hen) houdt zich bezig met het oplossen van ICT issues bij onze klanten.
Hij doet dat telefonisch, ter plaatse en via ons online ticketsysteem.
De support betreft eerste-, tweede en derdelijns ICT vraagstukken voor grote en kleine klanten.

Daarnaast houdt de engineer, onder leiding van de R&D manager, zich bezig met het onderzoeken van nieuwe producten, diensten en toepassingen in brede zin.
Samen met de R&D manager bepaalt hij het beleid omtrent het bijhouden van nieuwe ontwikkelingen en het onderzoeken ervan.

De engineer moet bereid zijn om bij toerbeurt (ongeveer 1x per 2 maanden) op flexibele tijden beschikbaar te zijn waaronder avonden en weekends.

Los van de werktijden zijn een flexibele instelling en zeer ruime ervaring (minimaal 3 jaar) vereist.

Hij heeft veel kennis van Windows en Apple computers, Microsoft 365, Teams, Exchange en aanverwante producten, Google Workspace en weet veel van VoIP telefonie, ICT security en netwerk-infrastructuur.

Kennis van ITIL en ISO 27001 strekt tot aanbeveling.

De beloning is ruimhartig en je komt terecht in een fantastisch team!

Stuur je CV naar vacature@cne.nl


ISO 27001

Nog even een update over onze ISO 27001 certificering:


Het proces loopt voorspoedig maar gezien de grote hoeveelheid werk die we nog moeten verrichten, verwachten dat we in Q4 van dit jaar de certificering kunnen afronden.


   
   

About   |  Terms Of Use   |   Privacy    |   Report Spam

Teelmanstraat 1, 1431GL, Aalsmeer